Handbol i molt més

characters

L’Escola d’handbol Cornella Almeda va començar a funcionar al 2004 a la seu d’un col·legi públic, l’Escola Dolors Almeda, amb només dos equips i 18 nens.

Tot es va iniciar a partir de la idea del pare d’un alumne de l’Escola, amant del handbol i entrenador . El seu principal objectiu era que els nens i nenes de les escoles públiques tinguessin al seu abast un esport de qualitat, en aquest cas l’ handbol, i que ho portaren a terme al costat dels seus amics i a la seva escola, un entorn conegut  per a ells.

 

Per nosaltres és important que els nens/es d’aquestes edats practiquin esport, i si aquesta pràctica es pot realitzar en el seu col·legi i amb els seus amics, millor que millor.  No hem d’oblidar, que amb aquesta pràctica esportiva s’aprofita a treballar l’adquisició de valors com: la solidaritat, la col·laboració, el diàleg, la tolerància, la igualtat de gènere, l’esportivitat i el joc net.

Arc

L’handbol és un dels millors esports per tal d’iniciar-se’n a una prompta edat en l’activitat esportiva, donat que, a més de jugar amb d’altres nens/es de la seva edat, el nen/a fa allò que normalment realitza de forma natural: saltar, córrer i llençar, afavorint la part motriu d’aquests.  Aquesta pràctica esportiva també afavoreix l’educació en valors individuals i socials, treballant la part relacional i emocional dels nostres fills/es, com pot ser:  el respecte, el control d’impulsos, la pràctica de joc net, superació davant de les adversitats, acceptació de compromisos, personalitat, esforç, disciplina, coratge, esperit d’equip…

Què és l’escola d’handbol

A la sortida de l’escola, les pistes dels col·legis Dolors Almeda, Martinet, Mediterrània, Gaudí i el Pavelló de Sant Ildefons s’omplen de nens i nenes d’entre 5 i 12 anys per gaudir del seu esport favorit.IMG_2096

L’Escola d’Handbol  Ràpid Cornellà, club amb més de 40 anys d’història, és molt més que handbol. És una escola de valors i de vida, on totes la motivacions hi caben. Un equip de  entrenadors treballen amb passió perquè l’enorme projecte de l’Handbol base Cornellà-Almeda s’alci des d’una base il·lusionant, on la salut i la diversió són les paraules clau. Aprendre jugant i jugar aprenent és la filosofia de l’Escola d’Handbol. Llançar, passar, botar … però sobretot aprendre a jugar en equip, respectar al company, guanyar i perdre, portar la iniciativa i desenvolupar-se com a persones.

Com funciona l’escola d’handbol

Els nens i nenes de l’escola entrenen dos dies a la setmana just després de les classes.  I el dissabte al matí juguen els partits els  Infantils, Alevins i Benjamins, que es reuneixen al Pavelló Parc Esportiu per jugar els partits del Torneig Obertura i el Campionat de Lliga al Consell Esportiu o a la Federació Catalana d’Handbol .

Cada entrenament i cada partit s’adapta a la motivació i a les edats dels alumnes de l’escola. Els petits de 5 anys també poden jugar. És el Pre-Handbol, on els “cadells” de l’escola (5, 6 i 7 anys) aprenen a moure i a manejar la pilota sense parar de jugar. Els Benjamins juguen Mini-Handbol, amb un reglament adaptat, porteries mini i en un terreny de joc reduït. I els Alevins fan el pas al camp gran, però sense imitar als grans: cada etapa té el seu moment i els alumnes de 11 i 12 anys saben que el seu objectiu és participar i aprofitar cada dia per divertir-se i ser cada vegada millors jugadors. Els Alevins participen dels entrenaments de Tecnificació, on tots i totes es preparen per formar els futurs equips del Club Handbol Ràpid Cornellà.

Molt més que entrenar

L’Escola d’Handbol es defineix per l’important nombre d’activitats que organitza durant la temporada: Sortides a veure partits del Barça al Palau, Torneig per a tots els nens i nenes de Cornellà, Festa de Nadal, Intercanvi d’Escoles, Campus de Tecnificació alguns divendres i al juny el torneig de les 12 hores, l’esdeveniment més important d’Handbol Base a la nostra ciutat, en què participen més de 250 nens de tota la comarca.

Anuncios